מבוא
האינטרנט מהווה כיום את המאגר הגדול ביותר לחופש המידע עבור כלל המשתמשים, ומשתמשים בעלי מוגבלויות בפרט. ככזה, אנו שמים חשיבות רבה במתן אפשרות שווה לאנשים עם מוגבלות לשימוש במידע המוצג באתר, ולאפשר חווית גלישה טובה יותר.
אנו שואפים להבטיח כי השירותים הדיגיטליים יהיו נגישים לאנשים עם מוגבלויות, ועל כן הושקעו משאבים רבים להקל את השימוש באתר עבור אנשים עם מוגבלויות, ככל האפשר, מתוך אמונה כי לכל אדם מגיעה הזכות לחיות בשוויון, כבוד, נוחות ועצמאות.
כדי לממש הבטחה זו, אנו שואפים לדבוק ככל האפשר בהמלצות התקן הישראלי (ת"י 5568) לנגישות תכנים באינטרנט ברמת AA ומסמך WCAG2.1 הבינלאומי.
כיצד עובדת ההנגשה באתר?
באתר מוצב תפריט הנגשה של חברת הנגשת אתרים - נגיש בקליק. לחיצה על כפתור הנגישות מאפשרת את פתיחת התפריט המכיל כפתורי ההנגשה. לאחר בחירת נושא בתפריט יש להמתין לטעינת הדף.
התוכנה פועלת בדפדפנים הפופולריים: Chrome, Firefox, Safari, Opera. אחריות השימוש והיישום באתר חלה על בעלי האתר ו/או מי מטעמו לרבות התוכן המוצג באתר בכפוף למגבלות ולתנאי השימוש בתוכנה.
אפשרויות הנגישות בתפריט
התאמת ניגודיות - שינוי ניגודיות צבעים על בסיס רקע כהה | חסימת הבהובים - עצירת אלמנטים נעים וחסימת הבהובים | הגדלת פונט האתר ל־5 גדלים שונים | התאמת האתר לקורא מסך - התאמת האתר עבור טכנולוגיות מסייעות כגון NVDA, JAWS | התאמה לניווט מקלדת - מתן אפשרות לניווט ע״י מקלדת |
הגדלת התצוגה לכ־200% | הגדלת הסמן ושינוי צבעו לשחור או לבן | שינוי הפונט לקריא יותר | התאמת אתר לעיוורי צבעים | התאמת ניגודיות - שינוי ניגודיות צבעים על בסיס רקע בהיר |
שליחת משוב נגישות | הצהרת נגישות | הצגת תיאור אלטרנטיבי לתמונות | הדגשת כותרות באתר | הדגשת קישורים באתר |
שימוש ברכיבים ואתרי צד שלישי:
כאשר נעשה שימוש ברכיבים או אתרי אינטרנט של צד שלישי באתר כגון פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, טוויטר, צ`אטים חיצוניים ואחרים שאינם בשליטתנו, ייתכן והדבר יציב אתגרים בשימוש באתר בידי אנשים בעלי מוגבלויות שאין ביכולתנו לתקן.להלן מספר דוגמאות למדיניות הנגישות באתרי צד שלישי:
- מדיניות הנגישות של פייסבוק
- מדיניות הנגישות של יוטיוב
- מדיניות הנגישות של אינסטגרם
- מדיניות הנגישות של טוויטר
פניה לרכז הנגישות
* יש לעדכן את פרטי רכז/ת הנגישות בחברה ויותר מאמצעי התקשרות אחד עימו: שם, טלפון, אימייל, נייד, כתובת למשלוח דואר. במקרה של עסקים בהם אין קבלת קהל - עדיין קיימת החובה לפרסם הסדרי נגישות פיזיים.
* ניתן גם להוסיף קישור לטופס יצירת קשר לקבלת משוב ייעודי בנושא נגישות
פרסום הסדרי נגישות בחברה (בהתאם לארגון, אופיו ושרותיו)
* פרסום הסדרי הנגישות הפיזיים בעסק. יש לעדכן אותם מעת לעת בהתאם לשינויי הנגישות הפיזיים שבוצעו בעסק בפועל.* אם קיים לעסק מספר סניפים - יש להצהיר על הסדרי הנגישות עבור כל סניף.
* במקרה והעסק ממקום בתוך קניון או בניין משרדים, ניתן להשתמש בהסדרי הנגישות הפיזיים של הבניין/קניון ומומלץ לעשות הפנייה להצהרת הנגישות של הבנין/קניון
* במקרה של עסקים בהם אין קבלת קהל - עדיין חובה לפרסם הסדרי נגישות פיזיים של בית העסק.
* יש לציין מה שרלוונטי וקיים בבית העסק שלך
- חניות נכים
- דרכי גישה
- כניסות
- אזורי המתנה
- דלפק כניסה / שירות / מודיעין
- שירותי נכים
- מעליות
- עזרים טכנולוגיים למוגבלויות שמיעה
- עזרים טכנולוגיים למוגבלויות ראייה
- דברים מיוחדים כגון שירותים נלווים (הסעדה, מתקני ספורט ופנאי, שירותי דת וכד`)
- נגישות המוקד הטלפוני,
- דרכי התקשרות חלופיות לטלפון (מייל, פקס, sms, צ`אט..)
- הדרכות עובדים לשירות נגיש
- מידע בפורמטים נגישים, פרסומים נגישים
- נהלי שירות נגישים: כגון סיוע במילוי טפסים, חיות שירות, פטור מתור ועוד.
- נגישות אירועים / כנסים
- ממ"ד לשעת חירום ו/או חדרי מדרגות, מערכת כריזה לשעת חירום
- דברים נוספים שחשוב שהלקוח עם המוגבלות יכיר.
הבהרה
חרף מאמצנו לאפשר גלישה באתר נגיש עבור כל דפי האתר, יתכן ויתגלו דפים באתר שטרם הונגשו, או שטרם נמצא הפתרון הטכנולוגי המתאים.אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר, ככל האפשר, וזאת מתוך אמונה ומחויבות מוסרית לאפשר שימוש באתר לכלל האוכלוסייה לרבות אנשים עם מוגבלויות.
איפה לפרסם הצהרת נגישות/הסדרי נגישות?
מומלץ לפרסם את ההצהרת הנגישות במקום בולט באתר וביותר ממקום אחד. ניתן לפרסם את הקישור בחלק העליון של האתר (Header) או בחלקו התחתון (Footer)יש לקרוא לקישור "הסדרי נגישות"